top of page

A Capo di tutti i Capi Kamarakórus 1996. októberében alakult Zongor Attila karnagy vezetésével. A kórus tagjai zeneszerető fiatalok, akiket a zene és az éneklés szeretete és a jó közösség tart össze. Kórusunk évente 5-10 alkalommal lép fel Budapesten és vidéken egyaránt. Szívesen éneklünk kiállításokon, jótékonysági rendezvényeken, de örömmel fogadjuk a kórustalálkozókra szóló felkéréseket is.

 

Kórusunk repertoárja igen változatos, műsorunkon egyaránt megtalálhatók reneszánsz madrigálok, klasszikus kórus remekek, de szívesen énekeljük kortárs zeneszerzők műveit is. Így Richards Dubra litván zeneszerző több kórusművét elsőként mutattuk be Magyarországon, Ola Gjeilo amerikában élő norvég kortárs zeneszerző Stars című művét nagy sikerrel mutattuk be az Erkel Színház Dalárnapján és a kórus 20. születésnapja alkalmából rendezett hangversenyen. 

 

John Rutter szintén kortárs angol zeneszerző 2015-ben ünnepelte 70. születésnapját. Ebből az alkalomból egész estés ünnepi koncertet szerveztünk több kórus és egy szimfonikus zenekar részvételével, ahol a népszerű zeneszerző életművéből mutattunk be egy válogatást.

 

2016 nyarán részt vettünk a Singing Europe rendezvényen Wroclawban, mely város abban az évben Európa kulturális fővárosa címet viselte. Fantasztikus érzés volt egy több mint ezer fős kórusban énekelni.

 

2017 júniusában a Hopp Ferenc Ázsiai Múzeumtól felkérést kaptunk a múzeumok éjszakája fesztiválra, ahol az ázsiai kórus irodalom darabjai közül énekeltünk többek között vietnámi, indonéz és maláj dalokat. Az ázsiai dallamok mellett dél – afrikai műveket is bemutattunk így koncertünkön több kontinens zenéjével is megismerkedhetett közönségünk.

 

 

Világzenei repertoárunk egyik ékköve a Misa Andina, azaz az Andok Mise mely a '90-es évek elején keletkezett egy chilei zenész, Mauricio Vicencio szerzeményeként.  Ezt a darabot és Ariel Ramirez Kreol Mise című művét a Los Gringos együttessel és más kórusokkal adjuk elő évente egy – két alkalommal.    

 

 

Próbáinkat az II. kerület, Csik Ferenc Általános Iskolában heti rendszerességgel tartjuk Zongor Attila és Regős Amarilla vezetésével. A zenei kifejezés mellett nagy hangsúlyt fektetünk a helyes hangképzésre, ami a művek szép, korhű és élvezetes előadását segíti elő. A zenélés mellett különböző próbán kívüli programokkal (közös karácsony, szezon záró vacsora vagy kerti party) igyekszünk kellemes légkört teremteni az énekléshez.

 RÓLUNK

bottom of page